KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022     KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022    KICK-OFF 2022  

WOE 11 MEI 2022
13u30-18u30

Voor Antwerpse presidia en
studentenvertegenwoordigers

Zuiderpershuis
Antwerpen

13u30 - 15u00

Over de plenaire sessie

STAN, Student & Antwerp

Spreker: Steven van Goethem, coördinator STAN

Met STAN zetten we onze studenten op een podium te midden van Antwerpen, glorieuze partner in crime en de studentenstad om te wonen, te studeren en uiteindelijk misschien ook te werken. Vandaar onze naam: STAN, Student & Antwerp.

Een evenement organiseren?

Spreker: Gilles Van der Stuyft, Stad Antwerpen eventmanager

Evenementen organiseren, het hoort bij het studentenleven zoals Samson bij Gert. Maar hoe begin je er aan, waarin kan de stad je ondersteunen, wat zijn absolute musts & no go’s?

Highlights uit het Doop- en Feestcharter

Spreker: Maarten Druyts, Stad Antwerpen, buurtregisseur zone centrum

Antwerpen trekt steeds meer studenten aan. Dat maakt het stadsleven bruisend, maar plaatst de samenleving ook voor een aantal uitdagingen. Het aantal studenten dat op een beperkte oppervlakte in de binnenstad studeert, woont, leeft en feest, neemt daardoor fors toe. Dat zorgt geregeld voor overlast bij bewoners, bezoekers en passanten. Dit is meteen ook de reden waarom de stad Antwerpen aan de studentenverenigingen vraagt het Doop- en Feestcharter te ondertekenen. Het zijn immers de talrijke presidia in Antwerpen die met hun activiteiten zeer zichtbaar zijn in de stad.

Sinds academiejaar 2009-2010 maakt de stad Antwerpen in samenwerking met het Antwerps Studentenoverleg afspraken over de talrijke studentendopen in de stad. Dit charter informeert de verenigingen over stedelijke ondersteuning, geeft uitleg over de aanvraagprocedure en biedt een overzicht van de algemene en specifieke voorwaarden die gelden voor studentenfeesten en doopactiviteiten.  Maarten licht in een aantal highlights het charter 2022-2023 toe.

Het Antwerps Studentenoverleg

Spreker: Julien De Wit, Woordvoerder

Het Antwerps Studentenoverleg is een adviesorgaan inzake studentenbeleid dat sinds 2003 adviezen formuleert aan het stadsbestuur op maat van de Antwerpse student.

Julien vertelt over de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren en de dossiers waarover het Studentenoverleg adviseert. Heb je nog specifieke vragen? Stel ze doorheen de dag aan hun infostand.

Panelgesprek

Het voorbije academiejaar sloegen de stad Antwerpen, alle Antwerpse hogescholen en universiteiten, STAN en studenten de handen in elkaar om welkomst- en dooprituelen heruit te vinden. Samen willen we tot een open en verbindend doopklimaat komen dat voortbouwt op eeuwenoude tradities, maar geijkt is in deze tijd. De resultaten uit de debatten uit de onderwijsinstellingen werden gebundeld op hetgrotedoopdebat.be en vormen de basis voor een gloednieuwe inspiratiegids. Ons panel vertelt jullie er alles over!

Sprekers: 

  • Jinnih Beels, Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
  • Dette van Zeeland, procesbegeleider Het Grote Doopdebat
  • Veerle Hendrickx, algemeen directeur Karel de Grote Hogeschool 
  • Kayleigh Meyvis, preses Aymie 2020 – 2022
  • Camille Vermeire ab-actis Mythica 2019 – 2022

Moderator: Mathieu Bollaert

SprekersJinnih Beels

Jinnih Beels

Jinnih Beels werd op 8 oktober 1976 geboren in Calcutta als dochter van een Indische moeder en een Belgische vader. Na de dood van haar moeder verhuisde ze op zesjarige leeftijd met haar vader naar België, naar Berchem. Ze studeerde criminologie en werd de eerste vrouwelijke rijkswachter met een andere afkomst. Na 17 jaar politiewerk koos ze voor de politiek. Momenteel is ze schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd.

Dette Van Zeeland

Dette Van Zeeland

Dette Van Zeeland is procesbegeleider van Het Grote Doopdebat, een participatief project waarin studenten, betrokkenen en partners samenwerken en in dialoog gaan over studentenrituelen. Als coach inspireert en begeleidt Dette van Zeeland gemeenschappen en organisaties om op een bewustere manier samen te werken vanuit gelijkwaardigheid en eigenaarschap. Ze helpt de collectieve wijsheid aan te boren en een cultuur van vertrouwen, respect en openheid neer te zetten. Thema’s waarrond Dette werkt zijn oa. transformatie, gedeeld eigenaarschap, sociale innovatie, leiderschap, participatie, oude wijsheid en rituelen. Ze maakt deel uit van het team van Levuur, Corporate Rituals, De Broeikas en Heart At Work en ze heeft haar eigen organisatie genaamd Golven Maken.

Veerle Hendrickx

Veerle Hendrickx

Veerle Hendrickx is sinds 1 oktober 2012 algemeen directeur van Karel de Grote Hogeschool. Ze is haar hele loopbaan tot nog toe actief in het domein van onderwijs, in het bijzonder hoger onderwijs. Een groot deel van haar loopbaan verbonden aan organisaties zoals de Vlaamse Interuniversitaire Raad en de Vlaamse Onderwijsraad, en een ander deel actief in de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs.

Kayleigh Meyvis

Kayleigh Meyvis

Na een studie toegepaste jeugdcriminologie, volgt Kayleigh Meyvis dit jaar een verkorte educatieve bachelor op Thomas More Hogeschool Antwerpen.  Al zeven jaar is ze lid van Aymie, sinds vier jaar ook als presidiumlid en vanaf 2020 als preses. Inclusie, humaan en moreel verantwoord handelen staan centraal in de club. Het traject van het Grote Doopdebat vormde dan ook de ideale kans om het dooptraject van Aymie onder de loep te nemen en een betere versie te creëren waar iedereen zich goed bij voelt en die nog meer aansluit bij de huidige tendensen. De debatten binnen Aymie om een vernieuwde doopweek uit te werken, zijn al volop aan de gang en daarbij hopen ze de inspiratiegids zeker als tool te gebruiken.

Terug naar de homepagina
Top